KNBF i samarbeid med Norske Båtskoler

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) er Norges eneste landsdekkende interesseorganisasjon for fritidsbåtbrukere. Norske Båtskoler(NBS) er en paraplyorganisasjon for arrangører av maritime kurs over hele Norge.

KNBF har inngått en avtale med NBS om levering av maritime kurs til medlemmene over hele Norge. KNBF Båtskole har til nå kun hatt kurstilbud for medlemmer i Osloregionen, men med denne avtalen i havn kan alle KNBF båtforeninger i hele landet arrangere kurs til Båtførerprøven, ICC, Fritidsskippersertifikat og SRC(VHF) sertifikat.
En KNBF båtforening kan nå arrangere maritime kurs for medlemmene ved å bestille en instruktør fra det nærmeste NBS kursarrangør. Instruktøren reiser til båtforeningen og avholder kurs, og eventuell eksamen.
Kursene fra NBS er tilrettelagt for intensiv undervisning, kursplaner er godkjent av Sjøfartsdirektoratet og ofte gjennomført på en helg eller to, med unntak av D5L-kursene som er noe mer tidkrevende. Disse kursene har mulighet for egenstudie på nett i tillegg til lærerstyrt undervisning.
Denne utvidelsen av KNBF Båtskole er et viktig skritt i KNBFs forebyggende arbeid for sikkerhet på sjøen. Kompetanse gir trygghet, og trygghet gir større trivsel, sier generalsekretær Reidar Kjelsrud i KNBF. Leder i Norske Båtskoler, Per Fr. Hjelkrem på sin side, er godt fornøyd med at KNBF har valgt Norske Båtskoler som leverandør av maritime kurs og håper at samarbeidet blir fruktbart for begge parter.
For mer informasjon; se Norske Båtskoler www.norskebatskoler.no

You may also like...

(1) Comment

  1. Eva

    Flotte greier…snakket senest i går om å kontakte KNBF regionen om akkurat dette. No er det bare for medlemmene å ønske kurs så prøver vi å få til noe her ute…Det er faktisk noen medlemmer som allerede har ønsket SRC(VHF) kurs og båtførerprøven….noe å jobbe med til høsten 🙂

Leave a Reply