Klar for sjøen

Nordmenn nyter livet på sjøen, men mange glemmer at det også kan være farer knyttet til båtliv og badeliv. I gjennomsnitt drukner over 30 nordmenn hvert år i forbindelse med bruk av fritidsbåt, og minst en tredjedel av disse har drukket alkohol. Med slagordet ”Å være klar for sjøen er å være klar i hodet” setter kampanjen fokus på å få båtføreren til å være edru.

Kombinasjonen av liberale holdninger, flere og raskere båter og mer trafikk på sjøen er bakgrunnen for den store innsatsen for å få båtførere til å være edru.

Klar for sjøen er et samarbeid mellom Kongelig Norsk Båtforbund, Kongelig Norsk Seilforbund, Norges Seilforbund, Sjøfartsdirektoratet – Vis sjøvett, Politidirektoratet, AV-OG-TIL, Røde Kors, Redningsselskapet, Kystvakten, Kystverket, NORBOAT og Oslofjorden båteierunion.

Kampanje hele sommeren over hele landet
I juni, juli og august er det aktiviteter og utdeling av informasjon og materiell til publikum på båtmesser, festivaler, badestrender, seilaser, en rekke lokale arrangementer og i båthavner. Lokale organisasjoner og politiet deler ut 100 000 brosjyrer, arrangerer ulike aktiviteter og informerer publikum.

Her er hele evalueringsrapporten.

You may also like...

Leave a Reply