Fjord cruice

Søndag 2. juli 2017 var det dags for et fjord cruice. Fjord cruicet var en del av opplegget under Sørøydagene.

Vi kunne nok ha fylt flere båter, men bare 1 båt var tilgjengelig denne dagen. Kapasiteten var derfor satt til 9 gjester ombord. Vi kunne nok minst ha tatt med det dobbelte og disse måstte dessverre avvises før fristen den 1.7.17 kl 1800.

Avgangen var satt til kl 1200. Passasjerlister ble fylt ut og hver passasjer ble gitt et nummer. Deretter ble redningsvester prøvd og nummerert. Til slutt en sikkerhets og toalett briefing.

Første fjord var Hasfjord, helt inn til fjordbotn, Lillebotn og Taborhavn. Det meste av strekket var gjort i 8 kn.

En av gjestene fikk også prøve seg som styrkvinne:

Været var så pass bra at de fleste valgte å sitte på taket under hele turen, selv i 25 kn.
Neste fjord ble Meltefjord. Her inne traff vi på andre båter også. Flere ga uttrykk for at vi har noen skikkelige idylliske fjorder. Det er ikke vanskelig å være enig i dette.
Neste fjord ble Klipperfjord.

Grunnfjord ble passert, men bare fortalt litt om. Deretter en sveip innom Karkefjord og litt historie om Dankert Anna, før ferden gikk til fjorden over alle fjorder, nemlig Øyfjord.
Inne i Nordbotn traff vi på Torbjørn og Anita som akkurat hadde sjøsatt sin båt.

Deretter videre til Sørbotn. Der fikk jeg spørsmålet om hvor vi hadde hytte. Da skjønte gjestene fra Drammen sammenhengen med at Øyfjord er “fjorden over alle fjorder”.
Fra Øyfjord ble det marsjfart tilbake til Hasvik. Ankomst kl 1515. Tilbakelagt 44 nm. Turen var vellykket og alle var glade for opplevelsen av fjord cruicet.

Hvis vi gjennomfører neste år så bør vi ha tilgjengelig noen flere båter. Været spiller selvfølgelig en rolle, men dette var utvilsomt en suksess.

You may also like...

Leave a Reply