Rydd en strand

Styret i Hasvik båtforening vedtok på styremøte tidligere i år at vi skulle melde oss på strandrydding. Datoen ble satt til lørdag 6.mai og ryddeområdet skulle være fra fergekaia langs stranda til båthavna.

Ryddegjengen i år besto av: Jann, Eva, Lars, Gry og Fritjof. Det var ikke like mye søppel i år som tidligere år men vi samlet ca 4-5m3 likevel. Det vi fant mest av var trematerialer, plast, tau i alle varianter, plastflasker og lignende. Noen store ting: bildekk, stor plastkanne, stor forsekk, tykk vaier, store stokker lå så godt nede i sanda at det var umulig å få det løs med håndmakt. Siden det ikke er lov å kjøre/grave med maskiner i sanda må en overlate det til kommunen å få opp.

Mesteparten av det vi plukket ble kjørt på Vefas av Fritjof med det samme. Noe treverk ble liggende igjen til en passende anledning for å kjøre det vekk.

Været var ikke det aller beste denne dagen med nordavind snøbyger og 2-3grader.

Det er beundringsverdig at folk stilte opp i det hele tatt pga været. Så stor takk smiley til de som bidro til at vi fikk en renere strand i Hasvik.

Bildene ble dessverre ikke så gode og jeg fikk ikke med meg Lars og Fritjof da de plukket på et annet sted enn osssmiley

Eva

You may also like...

Leave a Reply