Ettersyn og endring KNBF- bøyer

I dag er det utført ettersyn og noe endring på KNBF- bøyer i Taborhavn og Meltefjord.

Taborhavn:
Kjetting og sjakkel som føres opp til toppen av bøya er kontrollert. Kjettingen er ganske lang, ca 4 meter og dimmensjonen er ikke spesielt kraftig. Kjettingen er noe slitt/tært ila de årene den har vært ute, men den burde holde 1 eller 2 år til før den bør skiftes. Splint i sjakkel er skiftet ut med stålstreng. Selve sjakkelen er ok.
Monterte et fortøyningstau som er festet i kjettingen med en ny sjakkel(ikke i tauet som planlagt) og på toppen av bøya med en fjerærbelastet krok med lås.

Meltefjorden.
Kappet av ca 10 meter av oppstaget og spleiset endene sammen igjen. Dette på grunn av sjakkelen ikke var til å åpne. Sikret også denne med ny splint(stålstreng). Sjakkel ok.
Monterte også her et fortøyningstau ved bruk av innsjakling i kjetting og sikra denne med stålstreng. Kjettingen som går igjennom bøya er av kraftigere dimmensjon og varer nok enda noen år.

Her er noen bilder fra dagens oppdrag:
https://photos.google.com/share/AF1QipMvMpkmQmTPDoAuEzF1lrWQCWJLh5BU8KZNUXxLRFNLy1dVIKA8k0E8nFHKdF86gQ?key=MzNRTlZnY1dWUlhRZ1JZYVR0SHVDeHlkNHhtVXdB

You may also like...

Leave a Reply